torsdag 27 juli 2023

Ösregn

​Himlen öppnade sig och regnet öste ned i slutet på min promenad. Jag påmindes om hur underbart det är att vandra i regnet. 🙏

söndag 23 juli 2023

Mjukt och följsamt

​Stilla vågskvalp. Och ett hjärtblad som följsamt guppar med. Har en bok jag ska läsa, men skvalpet och stillheten pockar på min uppmärksamhet. Vill naturen visa mig något? 


fredag 21 juli 2023

Vår hemlighet

​Ingen anar att bakom, eller egentligen mitt i, den där grönskan gömmer sig vår frukostbänk 🍀💚


onsdag 12 juli 2023

👵

​Jag längtar redan till pensionen. Friheten. Tiden som är tillgänglig. Det kravlösa. Ingen som jagar. Medveten om att jag glorifierar något som inte bara har fördelar. Kom i alla fall på mig själv med att avundas pensionärerna jag mötte i ICA-butiken under lunchpausen. Till och med en äldre dam med rullator. Som förstås är jag högst osäker på om jag hamnat rätt via det här jobbytet. 

lördag 8 juli 2023

Kalles på tråd


Smultron på strå

Han kom förbi med smultron på strå. 🥰🍓



lördag 1 juli 2023

Vaggande berså

​Kände lukten från jasmin när jag gick ned till bryggan i morse. Lätt sommarregn med liten bris accentuerade doften och liksom bar den fram till näsan. Kom att tänka på en jasminberså som jag är osäker på om jag upplevt på riktigt eller i min fantasi. Längtade efter att sitta på min frukostbänk i just en sådan berså, gömd från omvärlden, drickandes kaffe och ätandes god smörgås. Berså. Fint ord. Kom att tänka på franskans berceau som betyder vagga och att det säkerligen är härifrån vårt berså härstammar. Invaggad och omvaggad av ett grönt lugn. 🌿

Vilse men kanske anar jag stigen 🦋

​Lång lördagsfrukost inomhus med tända ljus till regnets ackompanjemang. Mysigt. Lugnt och tryggt. Välbehövligt efter två intensiva veckor på nytt jobb. Jag, som varit över 15 år på samma ställe, hade glömt hur det är att vara novisch. Jag saknar mina gamla kollegor, känslan av att vara hemma och att ha en identitet, samtidigt är det kittlande och utmamande att lära nytt och att vara ny i stunden. Skräckblandad förtjusning. Ena dagen vill jag kasta in handduken, för att nästa ändå tycka det är lite spännande.